Pedofil rymde genom toalettfönster

Ricard Aron Nilsson
Domstolsbyggnaden i Coburg i Bayern, Tyskland från vilken den misstänte sexualförbrytaren rymde. Foto: Störfix - Self-photographed, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4290075

En pedofil som misstänks har förgripit sig på sina två minderåriga döttrar, lyckades under måndagen fly från domstolen i den tyska staden Coburg. Vid ett toalettbesök passade han på att ta sig ut genom fönstret.

Den 47-årige mannen var fängslad med både hand- och fotbojor, men när han skulle på toaletten så tog vakterna av fängslen. Då tog den misstänkte sexualförbrytaren chansen att fly genom ett toalettfönster.

Stort pådrag

Mannen var häktad bland annat med hänsyn till flyktrisken. Närmare 400 poliser deltog i sökandet efter rymlingen. Jakten pågick hela natten in på tisdagen, men utan resultat. Det var först i samband med att en civilperson uppmärksammade den förrymda mannen vid en busskur som jakten kunde fortsätta. Rymlingen tog flykt över ett fält, men kunde snart gripas av polis.

Kan ha haft hjälp

Polisen utreder om mannen kan ha fått hjälp med att fly. När han hittades var nämligen utseende kraftigt förändrat.

– Skägget var borta och håret var avrakat, säger Armin Schmelzer vid Oberfrankenpolisen enligt tidningen BR24.

Andra rymningen på kort tid

För några veckor sedan rymde en dömd mördare från en annan domstol i Bayern. Inrikesministern i Bayern har i ett uttalande klargjort att både den tidigare och nu aktuella rymningen är helt oacceptabel.