Pappa och söner dömda för cannabisodling

Susanne Nilsson

Tre män har dömts till fängelse efter att de odlat cannabis i sin villa på Öckerö. Det rapporterar GP. Vid en husrannsakan hittade polisen flera pågående cannabisodlingar och flera som redan var skördade.

De dömda är en pappa och hans två vuxna söner. Pappan och den äldste sonen nekade till brott, medan den yngre brodern har erkänt narkotikabrott av normalgraden. Förutom cannabisplantor hittade polisen även en mindre mängd amfetamin och narkotikaklassade läkemedel samt fem kulvapen och ett hagelgevär.

Tät lukt av cannabis

Anledningen till husrannsakan var att en av männen misstänktes för grov stöld, men polisen hittade alltså en stor mängd cannabis i bostaden.

– När vi sökte igenom byggnaden så anträffades en cannabisodling uppe på vinden och en nere i källaren. I övrigt rådde det oreda. Det var fullt av ölburkar och det låg en tät lukt av bland annat cannabis överallt, rapporterade insatsledaren i utredningen enligt GP.

72 stycken krukor

En polisman vittnade under rättegången om fynden i bostaden.

– Vi påträffade 72 stycken krukor som föreföll vara skördade, eftersom de inte hade någon växtlighet ovan jord. Tre stora skärmlampor hängde från taket. På ena sidan satt en fläkt med vad som såg ut att vara ett filter. På väggen mittemot var tre transformatorer kopplade till timers. I den andra av två odlingar återfanns större plantor och en mängd sticklingar i varierande storlekar, berättade han enligt GP.

Sms och swish

Förutom den narkotika som hittades består bevisningen mot männen även av sms-konversationer och swish-överföringar, som visar att männen bedrivit narkotikaförsäljning. De två bröderna dömdes för grovt narkotikabrott till två år respektive två år och två månaders fängelse. Pappan dömdes till ett och ett halvt års fängelse för narkotikabrott.