Pappa Kapsyl – barnens favorit

Sofia Germundsson
Foto: Sofia Germundsson

Den populäre barnunderhållaren Pappa Kapsyl spelade inför två utsålda föreställningar på Forellens scen i Tyresö, söder om Stockholm. Nongrata fick ett samtal med honom mellan föreställningarna.

Sedan debuten 2012, med skivan ”Dinosaurielåtar”, har Pappa Kapsyl blivit en av Sveriges mest framgångsrika artister som riktar sig till barn. Carl-Otto Johansson, som han egentligen heter, är även barnboksförfattare och Youtube-stjärna med över 40 miljoner visningar.

Skriver sina låtar själv

Pappa Kapsyl skriver både text och musik till sina låtar som har dinosaurier som tema. Under lördagen hade han två spelningar i Tyresö på Forellen, vilket var det andra stoppet under hans pågående Sverigeturne. I sin klassiska klädsel med röda byxor och randig tröja bjöd han in reportern med sina två barn till en pratstund.

Hur känns det att spela i Tyresö?

– Första föreställningen gick väldigt bra. Jag har alltid tyckt om att spela för barn, de  är en väldigt ärlig publik så det märks väldigt fort om barnen inte uppskattar föreställningen.

Pappa Kapsyls föreställning är en interaktiv show som baseras på hans bok ”Dinosauriernas alfabet”. Med på scenen finns även artistens samling av dinosaurier, en skattkista fylld med halvmagiska kapsyler och självklart hans gitarr.

T-Rex är favorit

I början av 2024 släpptes den nya låten ”Dinosauriedisco”, senare under året planeras ett album med fem nya låtar. Även en ny bok kommer att publiceras inom kort. Det är en inspirerande artist som verkligen älskar att göra barn glada. Och med det i åtanke, så fick reporterns barn ställa några frågor till sin idol.

Om du var en dinosaurie, vilken skulle du då vara?
– Velociraptor eftersom den både är smart och snabb eller kanske en stenklubba (Ankylosaurs).

Vilken tycker du är din bästa låt?
– Raptor på jakt.

Och på den viktigaste frågan, vilken är din favoritdinosaurie? 
– T-Rex, svarar Pappa Kapsyl utan att tveka.