Paolo om nya mediasatsningen: ”Jag tror verkligen på det här”

Jannik Svensson
Foto: Jimmie Soini

Han var bara 17 år när han blev rikskänd i rollen som sig själv, Sveriges farligaste ungdom, i filmen Stockholmsnatt 1987. Därefter har han gjort i princip allt som går att göra, förutom en sak: Podcast.

Paolo Roberto är nästan alltid på gång när vi ses. Han rör sig alltid runt i jakt efter något att plocka med. Det är ibland svårt att ens hålla honom i sikte. Ena sekunden står han och kokar pasta och andra står han på händer. Det är alltid något som händer.

När jag var liten tittade jag på Robinson. Då var Paolo programledare. När jag gick i högstadiet fick jag en träningsbok, 15 minuter med Paolo Roberto.

Samtidigt som jag såg en tv-kändis, såg min mamma en kock. Min syster såg en ungdomsskådis och min pappa såg en boxare. Alla har en egen relation till Paolo.

Inte känd utan anledning

Det är hans spektakulära liv som gjorde att han hamnade i rampljuset. Att han sedan rörde sig inom olika områden har gjort honom till en av Sveriges absolut mest kända personer.

Men man ska inte lura sig att tro att han blivit känd för inget. Nej, det baserar sig på en hel rad av prestationer.

Finns det någon människa i Sverige som har fler beröringspunkter med Joe Rogan än Paolo Roberto?

Båda har varit varit proffs inom kampsport och båda är frispråkiga och kontroversiella. De har båda till och med varit programledare i Fear Factor (fast i olika länder).

Jag vill inte höja era förväntningar, men när det kommer till att prestera vet vi ju att Paolo inte backar för en utmaning. Därför är jag beredd att påstå att Paolos Podcast är Sveriges svar på the Joe Rogan Experience.

Startar podcast

Hej Paolo, alla har sett dig i tv, men har du någonsin sysslat med podd eller radio?
– Nej, det har jag faktiskt inte. Jag har nog jobbat på alla tv-kanaler i hela Sverige, men aldrig radio.

Har du saknat media?
– Jag kan säga att det varit rätt skönt med en paus från gammelmedia. Jag har ju fortfarande mina sociala medier och så. Men det ska bli kul att få komma in och lära känna ett nytt format.

Vad lyssnar du själv på för poddar?
– Jag lyssnar en del på Joe Rogan och sen även på en kille som heter Chris Cuomo som också har varit i lite blåsväder och sen blivit oönskad.

Vad kommer vi som lyssnare att få höra i Paolos Podcast?
– Ni kommer att få träffa gäster som pratar om allt från manlighet till andlighet. Allt som intresserar mig, som kroppen och själen men också en del fighting och gammalt bus.

Vem blir din första gäst?
– Jag spelade in första avsnittet med Alexander Bard, vi känner varandra sedan förut och har haft många heta diskussioner kring middagsbord. Vi pratade om just manlighet och mål. Det blev högljutt och intressant.

Vad är målet med Paolos Podcast?
– Jag har egentligen inte satt upp några mål, mer än att jag vill träffa spännande människor och få lära mig mer.

Sen blir du ju också delägare i produktionsbolaget Non Grata Media AB. Hur känns det att befinna sig i en startup igen?
– Det känns väldigt roligt. Jag har varit med i 13 olika företag från början, varav några har gått bra och andra mindre bra. Men här finns ett riktigt bra gäng med ett driv som jag känner igen från tidigare företag som gått bra, så jag tror verkligen på det här.

Det första avsnittet släpps nu på fredag, den 9 september 2022. Följ Nongrata på Facebook för att få reda på senaste nytt.

Jannik Svensson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nongrata.