Nongrata satsar på bevakning i Ukraina – rekryterar Kenneth Gregg

Jannik Svensson

Nongrata presenterar nu en ny satsning på rapportering om kriget i Ukraina. Satsningen innebär rekrytering av en ny reporter, närvaro i Ukraina och utökning på både podd och nyhetsbrevssidan.

Tidningen Nongrata är stolt över att välkomna finlandssvenska skribenten och soldaten Kenneth Gregg som reporter på plats i Ukraina. Gregg har tidigare gjort sig känd för sina detaljerade beskrivningar av kriget, vilket har fångat både läsares och journalisters uppmärksamhet.

Ryska bottar

Kenneth har i skrivande stund över 15.000 följare på sin Facebook-profil och är verksam som frivilligsoldat i Ukrainas försvar och som samordnare av hjälpinsatser.

– Efter att på plats i Ukraina själv fått ta del av Kenneths arbete inledde vi en diskussion om ett samarbete. Det här är början på något som jag hoppas kommer att bli ett fördjupat samarbete. Genom att Kenneth nu börjar rapportera för oss hoppas vi kunna stärka hans position som journalist och skydda honom från vidare begränsningar på Facebook som kommit till följd av massanmälningar från ryska bottar, säger tidningens chefredaktör Jannik Svensson.

Jannik Svensson och Kenneth Gregg i Kyiv i januari 2023

Nya format

Som reporter för Nongrata kommer Kenneth Gregg att erbjuda läsarna flera olika format för att ta del av hans arbete:

Nyhetsbrev: Ett exklusivt veckonyhetsbrev för prenumeranter som ger ytterligare insikter i Kenneths arbete i Ukraina lanseras nu på söndag (19 mars 2023) och släpps sedan varje söndag. Mer om nyhetsbrevet kan du läsa här.

Podcast: Snart kommer Kenneth att dyka upp i ett poddformat för att sammanfatta händelser från den gångna veckan samt svara på läsarfrågor. Mer om detta kommer under dagarna. Håll koll på Nongrata.se för uppdateringar om podden!

Tidningen Nongrata ser fram emot att ge sina läsare en förstahandsupplevelse av händelserna i Ukraina genom Kenneth Greggs nyhetsbevakning.

Som Kenneth själv skulle ha sagt: Slava Ukraini!

Paolos Podcast & nyhetsbrev

Nedan finner du länk till Paolo Robertos dagsfärska intervju med Kenneth Gregg.

Här finner du länk till nyhetsbrevet Kenneths veckobrev”.

Jannik Svensson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nongrata.