NMR:s kommunfullmäktigekandidater misstänkta för misshandel av 16-åring

Susanne Nilsson
Foto: Carl Ridderstråle

Natten mot valdagen blev en 16-årig flicka och en man i 20-årsåldern misshandlade utanför en Ica-butik i Örkelljunga i nordvästra Skåne. Mannen blev även påkörd av en bil en stund senare. Två av NMR:s kandidater till kommunfullmäktige i Örkelljunga, Marcus Hansson och Sebastian Elofsson, har häktats som misstänkta för dåden.

De häktade männen förnekar brott och hävdar att den misshandlade flickan och mannen ska ha saboterat NMR:s valaffischer. Det finns dock inget som tyder på att så är fallet, enligt åklagaren. Tingsrättens bedömning är att männen riskerar att fortsätta med brottslig verksamhet och att de kan prata ihop sig om de får vara på fri fot. Med den motiveringen häktades männen.

– Min bedömning i dagsläget är att de bör vara häktade fram till huvudförhandling, säger åklagare Cecilia Andersson till Aftonbladet.

“Mångkulturell skithåla”

På NMR:s hemsida kan man läsa att de kandiderar till kommunfullmäktige därför att
”Örkelljunga har gått från att vara en säker och blomstrande landsbygdsort till att bli en mångkulturell droginfesterad skithåla”. De skriver också att ”Nordiska motståndsrörelsen kommer att försvara folket och dess rätt till detta land till varje pris”.

NMR fick endast en enda röst i Örkelljungas valdistrikt, där 2000 personer är röstberättigade. Partiet får därmed inget mandat och ingen kommunfullmäktigeplats.