Mordoffer från 2021 ännu oidentifierat – polisen vill ha allmänhetens hjälp

Susanne Nilsson
Fantombild på den mördade man som Polisen behöver hjälp med att identifiera. Foto: Polisen

Polisen vill ha allmänhetens hjälp med att identifiera en man som troligen blivit mördad. Mannen hittades avliden i Borås 2021, men polisen har fortfarande inte kunnat fastställa hans identitet.

Nu har utredarna tagit fram en fantombild med hjälp av kvarlevorna och DNA, en metod som är relativt ny i Sverige.

– Den är inte jättesäker, så det är inte en metod vi kör slentrianmässigt. Utan det här är en sista chansning från vår sida, säger Mats Axelsson på polisens grupp för grova brott i Alingsås enligt Omni.

Hittades av hundägare

Det var en privatperson som var ute på promenad med sin hund som hittade kroppsdelar i ett friluftsområde utanför Borås i oktober 2021. Polisen tror att mannen blivit mördad, och bedömer att han hade ljus hudfärg och var mellan 45 och 60 år gammal när han dog. Vidare tros han ha haft bruna ögon, mörkblont till brunt hår, hans längd uppskattas till mellan 166 och 175 centimeter lång och hans skostorlek till 36-38.

Ingen försvunnen i Sverige som matchar

Polisen vet inte om mannen var svensk eller kom från ett annat land.

– Spekulationerna redan från början har varit att det kanske är någon som inte var fast boende i Sverige. Det finns i alla fall ingen som är anmäld försvunnen i Sverige som matchar, säger Mats Axelsson enligt TT.

Polisen har nu, med hjälp av ett amerikansk företag, tagit fram en fantombild som visar hur mannen kan ha sett ut. Man hoppas att någon ska känna igen mannen på bilden och höra av sig till polisen med tips.