Mordförsök på frisörsalong i Kinna – man attackerad med vasst tillhygge

Nathalie Wästerlund

En stor polisinsats har under fredagen pågått i Kinna i Marks kommun. Detta efter att en man i 45-årsåldern blivit skadad av ett vasst tillhygge på en frisörsalong. Mannen skadades i bålen och fördes till sjukhus med ambulans. En person har gripits av polis, misstänkt för försök till mord, och platsen har spärrats av.

Vid 14:30 meddelade polisen att platsen kommer att vara fortsatt avspärrad. Även en bostad i närområdet har spärrats av för att låta tekniker arbeta på platserna. De båda personerna som förundersökningen handlar om är två män. Den skadade mannen befinner sig på sjukhus och enligt vården är han vaken och talbar. Han har skador i bålen, men omfattningen av skadorna i övrigt är oklart.

Den misstänkte mannen, som ska vara i 25-årsåldern, har tagits med till polisstation för ett inledande förhör. Detta har dock inte hållits i än. De båda männen känner varann sedan tidigare. Motivet till händelsen är ännu inte känd och det finns i nuläget inga ytterligare uppgifter kring vilken typ av vapen/tillhygge som använts.