Mord på 13-åring del av gängkonflikt – bekräftas av åklagare

Susanne Nilsson

13-åriga Milo hittades död i ett skogsområde i Handen i södra Stockholm den 11 september i år. Han hade blivit mördad, skjuten i huvudet.

Polisen tror att pojken har mördats på en annan plats och sedan flyttats till platsen där han hittades. Redan från början spekulerades det i att mordet på pojken är en del av den våldskonflikt som pågår mellan kriminella gäng. Detta bekräftas nu av åklagaren som leder utredningen.

Kopplingar till gängvåldet

Milo hade anmälts försvunnen under helgen den 9-10 september, och hittades sedan död på måndagen. Åklagaren bekräftar nu att mordet har kopplingar till gängvåldet.

– Det finns uppgifter, vilka jag inte närmre kan gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen, som visar att pojken utsatts för det grova och fullständigt hänsynslösa gängvåldet, säger åklagaren tillika förundersökningsledaren Lisa dos Santos i ett pressmeddelande.

Polisen söker vittnen

Åklagarmyndigheten har, med familjens godkännande, gått ut med Milos namn. Polisen söker vittnen som kan ha sett honom i Haninge centrum eller i Bagarmossen under fredag kväll och natten till lördagen under helgen den 9-10 september.