Misstänkt styckmord i Malmö – man uppvisade styckad kropp i frysen

Nathalie Wästerlund

En 53-årig man sitter häktad för mord efter att ha besökt rättscentrum i Malmö för att berätta om ett brott. Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska han ha haft en styckad kropp i sin frys under en längre tid.

Under tisdagseftermiddagen kom en 53-årig man in till rättscentrum i Malmö. Han ville berätta om ett brott. Polisen gjorde en kontroll i mannens bostad, varefter han greps som misstänkt för mord samt brott mot griftefriden.

Hittade en styckad kropp

Uppgifter till Sydsvenskan uppger att mannen ska ha berättat att han styckat en man och lagt kroppsdelarna i sin frys. Enligt samma uppgifter har hans berättelse bekräftats av tekniker. Dessa uppgifter ska ha bekräftats av två olika poliskällor.
– Kvarlevor anträffades i lägenheten och mannen anhölls senare misstänkt för mord och brott mot griftefriden, sade Nils Norling, malmöpolisens presstalesperson, till Sydsvenskan. Norling uppger samtidigt att han inte kan gå in på detaljer kring fallet ännu. Enligt honom ska det inte heller finnas några fler misstänkta i fallet.

Oklar dödsorsak

Ingen uppenbar dödsorsak har ännu fastställs, och tiden för dödsfallet är oklart. Trots detta används ändå rubriceringen mord, för att polisen ska kunna utnyttja alla utredningsverktyg. Rättsläkarens undersökningar kommer att försvåras med hänsyn till kroppens skick efter att ha legat i frysen under en längre tid.

Långvarigt missbruk

Arbetet med att identifiera kvarlevorna pågår under onsdagen. Ytterligare förhör kommer att hållas med mannen. Han ska ha blivit dömd för brott tidigare, dock inget av liknande grad. Det ska ha handlat om narkotikabrott och ringa stölder. Mannen ska själv ha berättat för polisen att han haft ett långvarigt missbruk av bland annat heroin och marijuana.