Mattias läkarintyg nekades av parkeringsservicen – var skrivet på “fel brevpapper”

Nathalie Wästerlund

Efter en fem dagar lång sjukhusvistelse på grund av ett akut ingrepp hade Mattias bil samlat på sig flertalet böter. När han försökte överklaga genom att skicka in läkarintyg, fick han svaret att det var utfärdat på fel sorts papper. Något Sydsvenskan var först med att rapportera om.

I början av november behövde Mattias Larsson opereras akut. Han kom till akuten i Malmö med magsmärtor, och det beslutades snabbt att han hade ett allvarligt navelbråck som krävde ett ingrepp omgående. Mattias blev kvar på sjukhuset i fem dagar efter operationen, medan hans bil stod parkerad utanför sjukhuset.

Fyra böteslappar

Han hade redan ringt till Parkering Malmö, som hade hänvisat honom vidare. Trots telefonsamtal till flera olika parkeringsbolag, så fick han fyra botar under sin sjukhusvistelse, till ett totalt värde av 2600 kronor.

Intyget utfärdat på “fel brevpapper”

– Det sista jag gjorde innan friskrivningen var att ursäkta mig inför överläkaren och berätta att hennes värdefulla tid till trots, så skulle jag vilja ha ett läkarintyg till p-bolaget, berättar Mattias för Sydsvenskan. Men trots ett inskickat läkarintyg till parkeringsservicen Hojab så blev hans böter inte annullerade. Svaret från Hojab var att läkarintyget var skrivet på fel brevpapper. De ville nämligen ha ett intyg som var skrivet på läkarmottagningens egna brevpapper.

Hojab: “Vi agerade rätt”

Efter mycket om och men så verkar det som att hans böter tillslut blivit makulerade. Men detta fick Mattias inte reda på själv, utan det var Sydsvenskan som informerade honom om detta efter att de pratat med Hojab. Servicen anser att de själva agerat rätt i situationen.