Man tillrättavisade ungdomar i Skärholmen – sköts ihjäl framför sin son 

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En 39-årig man sköts på onsdagskvällen ihjäl i Skärholmen i södra Stockholm. Enligt uppgifter till flera olika medier ska mannen ha tillrättavisat ett ungdomsgäng och därefter blivit skjuten i huvudet framför sin tolvårige son.

Mannen är inte kriminell och förekommer inte i polisens belastningsregister. Polisen misstänkte inledningsvis att mordet var en så kallad felskjutning, men efter att vittnesuppgifter kommit in tror man nu att motivet till händelsen var att mannen sade åt ungdomarna.

Sköts ihjäl framför sin tolvårige son

Den 39-årige mannen var på väg till en simhall med sin tolvårige son när de mötte ett ungdomsgäng vid en gångtunnel nära Skärholmens centrum. Mannen ska på något sätt ha tillrättavisat en grupp ungdomar som befann sig vid gångtunneln och uppträdde hotfullt. Ett bråk uppstod och mannen sköts med ett dödande skott i huvudet. Hans tolvårige son var den som ringde 112 efter händelsen.

Tredje dödsskjutningen i Skärholmen på kort tid

Enligt vittnen ska flera ungdomar ha försvunnit från platsen på någon typ av elsparkcyklar efter skjutningen. Ingen misstänkt gärningsperson har ännu gripits.

– Vi jobbar för fullt och vi har mycket övervakningsfilm från området. Vi samlar också in all information vi kan om vad som hände på platsen, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till DN.

Gårdagens dödsskjutning var den tredje i området på kort tid.