Man som misstänks för mordförsök i Linköping hittad död

Susanne Nilsson

En 38-årig man, som misstänks för mordförsök på en 21-årig kvinna i Linköping, har hittats död i sin bostad. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det var i tisdags som kvinnan attackerades och utsattes för grovt knivvåld i och utanför sin bostad i Skäggetorp i Linköping. Hon lyckades fly från sin lägenhet ut på områdets innergård, där misshandeln fortsatte. Två unga män såg vad som hände från ett lägenhetsfönster, sprang ut och lyckades avbryta gärningsmannen som lämnade platsen. Männen och ett annat vittne gav sedan kvinnan första hjälpen. Tack vare detta och att polis och ambulans snabbt kom till platsen så överlevde hon, trots allvarliga skador.

Den misstänkte gärningsmannen och kvinnan är sedan tidigare bekanta med varandra. På onsdagen hittades mannen död i sin bostad. 

“Förundersökningen om mordförsöket fortsätter för att säkerställa att rätt gärningsman har identifierats. Det finns ingen aktiv brottsmisstanke vad gäller den misstänkta mannens dödsfall”, skriver Åklagarmyndigheten i sitt pressmeddelande.