Man skjuten till döds i Fittja – tre tonårspojkar anhållna

Susanne Nilsson

En man i 30-årsåldern sköts på torsdagskvällen ihjäl i Fittja i södra Stockholm. Mannen ska ha suttit och ätit på en restaurang med flera andra personer när tre maskerade gärningsmän kom in och sköt honom med ett automatvapen.

Mannen avled på platsen och polisen inledde en intensiv jakt. Efter flera tillslag och husrannsakningar kunde tre personer gripas. Polisen bekräftade på fredagsmorgonen att det rör sig om tre tonårspojkar.

– De greps och förhördes under natten och har därefter anhållits av åklagare, säger Ola Österling, presstalesperson i polisregion Stockholm, till Aftonbladet.

Teknisk bevisning har säkrats på brottsplatsen

De tre gärningsmännen försvann springande från brottsplatsen efter skjutningen, men kunde alltså gripas under natten. Enligt uppgifter till Expressen ska de ha skjutit flera skott mot restaurangen medan de flydde från platsen.

Polisen har hållit förhör med ett stort antal personer och säkrat många spår och teknisk bevisning. Filmer från övervakningskameror i området ska också tittas igenom. Den döde mannens anhöriga är underrättade.