Man skjuten i radhus i Upplands Väsby – barn fanns i bostaden vid skjutningen

Susanne Nilsson

En man i 30-årsåldern blev under tisdagskvällen skjuten i Upplands Väsby norr om Stockholm. Mannen befann sig inne i ett radhus i området Brunnby när någon sköt genom en glasruta, och han träffades av minst ett skott.

Mannen larmade själv polisen, och han fördes till sjukhus med ambulans. Hans skador ska inte vara livshotande. Flera personer som är släkt med den skjutne mannen, bland dem barn, befann sig i bostaden vid händelsen men ingen av dem skadades.

Sköt genom glasruta

Gärningspersonen sköt troligen genom en glasruta i radhuset.

– Vi tror att mannen har träffats av ett eller flera skott som har skjutits utifrån genom en glasruta i ytterdörren eller en sidoruta i dörren. Det är inte fastställt ännu, men skotten har gått in i målsäganden, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Tros ha kopplingar till gängkriminalitet

En utredning gällande mordförsök pågår, flera förhör har hållits med vittnen och polisen arbetar med olika utredningsåtgärder. Man söker efter minst en gärningsperson, men ingen är än så länge gripen.

Motivet till skjutningen är oklart, men polisen utgår ifrån att den har kopplingar till gängkriminalitet.

– Vi förutsätter att händelsen på ett eller annat sätt är kopplat till de kriminella nätverken, säger Ola Österling till TT.