Man körde på och knivhögg sin fru – tre barn bevittnade allt från baksätet

Nathalie Wästerlund

En man i New York City har häktats efter att ha kört på sin fru med sin bil och sedan knivhuggit henne flera gånger. Han är misstänkt för mordförsök, misshandel samt barnfridsbrott.

I tisdags, den 27 december, satte sig Stephen Giraldo i sin bil tillsammans med sina tre barn, mellan sex och elva år gamla. Hans fru, Sophia Giraldo, passerade framför bilen i samma ögonblick som han bad sina barn att behålla säkerhetsbältena på. Sedan gasade han och körde på henne.

Greps på platsen

Efter kollisionen välte bilen åt sidan. Stephen kröp ut genom passagerarfönstret och började hugga sin fru med en kniv. Personer som befann sig i närheten ringde genast polisen som snabbt kom till platsen. Stephen var kvar på brottsplatsen och kunde direkt gripas.

Frun fått bestående men

Sophia fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hon hade brutit flera ben och bland annat fått ett knivhugg i magen som punkterade hennes hennes lever. Lokala medier uppger att hon återhämtat sig bra efter attacken, och kommer klara sig med bestående men.

Barnen såg attacken på sin mamma

Stephen har blivit begärd häktad, och förhandlingarna är planerade till den tolfte januari. Han riskerar ett fängelsestraff på upp till 25 år för misshandel, mordförsök och barnfridsbrott eftersom hans barn hela tiden satt i bilen och bevittnade händelserna.