Man ihjälskjuten på Södermalm i Stockholm – kopplingar till gängkriminalitet

Susanne Nilsson

En 38-årig man sköts på måndagskvällen ihjäl vid Helgalunden på Södermalm i Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det personer som är inblandade i mordet som har kopplingar till både Hells Angels och Foxtrot-nätverket.

Platsen där skotten avlossades ligger i närheten av en tunnelbanestation och den rikligt trafikerade Götgatan, och många personer befann sig i närheten när skotten avlossades. Flera personer har gripits och sedan anhållits, men polisen vill inte berätta hur många personer det rör sig om.

– Det går vi inte in på, men det rör sig om plural, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas till TT.

Vittnen försökte hjälpa mannen

Larmet om skottlossning kom strax före klockan 18.30 på måndagskvällen. En man sköts med flera skott på Allhelgonagatan, och flera personer som befann sig i närheten sprang fram och påbörjade hjärt- och lungräddning. Mannens liv gick dock inte att rädda och han dödförklarades när polis och ambulans kom till platsen.

Parkerade bilar träffades av skott

Polisen hade en stor insats i området under kvällen och natten. En person greps vid 22-tiden på kvällen, misstänkt för inblandning i mordet. Senare greps och anhölls ytterligare några personer. Polisen har pratat med ett antal personer som blev vittnen till skjutningen. Flera bilar som stod parkerade på gatan träffades av skott och har beslagtagits av polisen för en teknisk undersökning.

Kopplingar till Hells Angels och Foxtrot

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade den mördade 38-åringen kopplingar till både en underavdelning till Hells Angels och till Foxtrot-nätverket. Mannen har avtjänat flera fängelsestraff för bland annat vapenbrott och narkotikabrott, och förekommer enligt uppgift under 38 punkter i belastningsregistret. Han hade nyligen släppts efter ett kortare fängelsestraff.