Man ihjälskjuten i Bredäng

Ricard Aron Nilsson

Tidigt på måndagsmorgonen sköts en man ihjäl i Bredäng. Polisen undersöker kopplingar till andra skjutningar.

Klockan 05:31 larmades polis och annan blåljuspersonal till ett flerbostadshus i Bredäng, söder om Stockholm. Ett flertal personer hade ringt 112 efter att ha hört höga smällar. När första patrullen anlände till brottsplatsen fann man en man på marken som blivit ihjälskjuten.

Flydde på elsparkcykel

En stor polisinsats inleddes där man bland annat kartlägger den avlidne och olika motiv som kan ligga bakom mordet.

– Vi har spärrat av för en teknisk undersökning, specialsökhundar kommer att delta i arbetet och sedan knackar vi dörr och håller förhör med människor som kan ha hört eller sett något, säger polisen presstalesperson Per Fahlström till Aftonbladet.

Flera skjutningar i Bredäng

Under de senaste månaderna har det skett såväl skjutningar som andra våldsbrott i Bredäng. Polisen undersöker kopplingar till ett flertal olika pågående konflikter inom den kriminella världen.

Under söndagskvällen sköts det genom en lägenhetsdörr i Flemingsberg, som ligger mindre än 20 minuter från Bredäng. Där skadades en man i 60-årsåldern. Även till den attacken söker polisen efter eventuella kopplingar.

– Vi tittar alltid på om det kan finnas kopplingar till andra grova brott och när de har skett under samma dygn, säger Per Fahlström till Aftonbladet.