Man i 70-årsåldern mördad i bostadsområde – årets 59:e dödsskjutning

Susanne Nilsson

En man i 70-årsåldern sköts på tisdagskvällen till döds i Växjö. Larm kom in om att misstänkt skottlossning hörts och polis och ambulans hittade mannen utomhus. De kunde omgående konstatera att han var avliden.

Mannen ska ha skjutits utanför sin villa. Polisen spärrade av platsen och och påbörjade dörrknackning i området. En utredning gällande misstänkt mord har inletts, och polisen tror sig veta vem som ligger bakom skjutningen. Den misstänkte mannen är efterlyst och på sannolika skäl misstänkt för mord.

Greps vid en camping

Nu har en man, även han i 70-årsåldern, gripits som misstänkt för mordet. Detta var Smålandsposten först med att rapportera om. Han ska ha gripits i anslutning till en camping i Tingsryd, efter att först ha varit anhållen i sin frånvaro. Initiala uppgifter till TV4 pekade på att upprinnelsen till mordet kan ha varit en grannfejd, något som senare dementerades av polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Kommer förhöras under kvällen

Mannen kommer att förhöras under kvällen. Åklagaren ska därefter ta ställning till eventuellt fortsatt anhållande, vilket Loeffel uppgav för TV4 Nyheterna.

Polisen ser mordet som en enskild händelse, utan koppling till kriminella gäng eller liknande.

Gårdagens dödsskjutning är den första i Växjö i år. Totalt har hittills 59 personer skjutits ihjäl i Sverige under 2022.