Man häktad – misstänks ha anlagt branden i Alby där två kvinnor omkom

Susanne Nilsson

En man i 20-årsåldern häktades på måndagen misstänkt för att ha anlagt lägenhetsbranden i Alby den 4 mars där två kvinnor omkom. Två män och en pojke skadades vid branden.

Enligt uppgifter till DN kan branden ha ett samband med mordet på en 50-årig man i Tullinge, som skedde dagen före branden. Samma källor uppger enligt DN att båda händelserna kan ha kopplingar till den konflikt som pågår mellan kriminella gäng i Stockholm.

Kopplingar till Vårbynätverket

Den häktade mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, mordbrand och försök till mord. Enligt Expressen har mannen kopplingar till Vårbynätverket. Tingsrätten godkände åklagarens begäran om att sekretessbelägga mannens personuppgifter.

– Jag har begärt att den misstänkta personens namn och övriga uppgifter ska omfattas av sekretess även vid häktningsförhandlingen och vid eventuellt häktningsbeslut. Anledningen är att det finns en fara för att den misstänkta eller någon närstående utsätts för våld eller lider annat allvarligt men om uppgiften röjs. I slutänden är det tingsrätten som bestämmer om sekretessen ska gälla eller inte, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg i ett pressmeddelande.

Den misstänkte mannen nekar till brott.