Man begärd häktad misstänkt för 34 år gammalt mord

Susanne Nilsson

En 73-årig man har begärts häktad misstänkt för ett mord som begicks för 34 år sedan. Mannen har tidigare förekommit i utredningen. Efter att polisens kalla fall-grupp har gått igenom utredningen på nytt greps han i tisdags.

– Vi kommer prata med honom och vad hans inställning är till detta. Sen kommer vi höra folk i hans omgivning, och se om de minns något från den här tiden. Sen kommer vi göra några sedvanliga åtgärder med olika intressanta attiraljer för att se om det är något som kan stärka våran uppfattning, sade åklagare Mats Ihlbom till Dagens Nyheter på tisdagen.

Mordoffret, en kvinna i 30-årsåldern, hittades i september 1989 av en privatperson i området Delsjön i Göteborg. Hon hade blivit utsatt för kraftigt våld som lett till hennes död. Hon kom ursprungligen från Thailand men hade bott i Sverige länge.

Efter att mordet begicks har den nu misstänkte mannen dömts för köp av sexuell handling av barn, försök till köp av sexuell tjänst samt kränkande fotografering. Han nekar till att ha mördat kvinnan.