Man barrikaderade sig i sitt hus och sköt mot polisen – greps efter en hel natts förhandlande

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En man barrikaderade sig under tisdagskvällen och natten i sin bostad i Hässleholm i Skåne. Polisen förhandlade med mannen och försökte få honom att komma ut obeväpnad, vilket han till slut gjorde vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen. Dramat hade då pågått i över elva timmar.

Mannen avlossade skott inne i huset, och kom även ut och riktade sitt vapen mot polisen som då sköt verkanseld mot honom. Förutom vanliga polispatruller och polisens förhandlare fanns också instatsstyrkan på plats.

Pizzabud larmade

Det var ett pizzabud som larmade polisen och berättade att han blivit hotad med ett vapen av mannen i huset. Polisen kom till platsen vid 22-tiden på tisdagskvällen. Mannen greps till slut på onsdagsmorgonen och fördes till sjukhus för kontroll. Varken han eller någon polis träffades av de skott som avfyrades från båda sidor.

Motiv saknas

Bostaden spärrades av efter gripandet och en teknisk undersökning gjordes av platsen. En utredning gällande grovt olaga hot, grovt vapenbrott och försök till mord har inletts. Något motiv från gärningsmannen har ännu inte blivit offentligt. Vid en fällande dom riskerar han flera år i fängelse.