Man åtalas – mördade sin syster och systerson

Susanne Nilsson

På onsdagen väcktes åtal mot en man som misstänks för att ha mördat sin syster och systerson i anslutning till deras hem i Mälarhöjden i södra Stockholm.

Morden skedde i maj i år, och den misstänkte mannen greps drygt en timme efteråt på en annan plats i Stockholm.

Svårt knivskurna

När polisen kom till villan i Mälarhöjden hittades kvinnan inne i huset och hennes lilla son utanför, båda var svårt knivskurna. Mamman dödförklarades på platsen och pojken fördes till sjukhus där han senare avled av sina skador. Enligt åtalet ska kvinnans bror ha tagit en taxi till platsen och attackerat sina båda offer upprepade gånger med kniv.

– Mannen som har åtalats har utövat ett allvarligt och omfattande våld mot båda offren. Det sker på samma adress men på olika platser på den här adressen, säger kammaråklagare Ingrid Viklund till TT.

Lider av en allvarlig psykisk störning

Mannen har tidigare under perioder haft kontakter med rättspsykiatrin. Efter mordet gjordes en rättspsykiatrisk undersökning av honom, som visar att han lider av en allvarlig psykisk störning. Han ska även vid brottstillfället ha varit påverkad av sin psykiska störning.

Mannen åtalas nu för två fall av mord och även för grovt barnfridsbrott, detta eftersom ett annat litet barn ska ha bevittnat mordet på pojken. Han själv förnekar brott.