Man åtalas för mord på kvinna i Vagnhärad – ska ha knivhuggit henne till döds

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En 50-årig man från Vagnhärad åtalas för ett mord på en kvinna som han hade en relation med. Det meddelade Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på tisdagen.

Mannen är tidigare dömd för misshandel av kvinnan, och nu tros han alltså ha mördat henne. Förutom mord åtalas han också för ett tidigare fall av misshandel mot kvinnan. Enligt Expressen var mannen och kvinna gifta. Dagen före deras bröllopsdag ska mannen ha suttit i en rättegång där han var åtalad för misshandel på kvinnan.

“Ett misslyckande från samhällets sida”

Kvinnan, som var i 50-årsåldern, hittades död i en bostad i Vagnhärad den 6 januari i år efter att polisen fått in ett larm om bråk. I bostade befann sig 

den nu åtalade mannen. Han greps och anhölls sedan, misstänkt för mord. Enligt Expresssen ska mannen ha knivhuggit kvinnan till döds.

– Varje gång en kvinna berövas livet på det här sättet är det ett misslyckande från samhällets sida. Nu har vi bedrivit den här utredningen med full kraft i snart ett halvår och jag tror att det blir en lättnad för alla inblandade att få komma till något slags avslut i detta, säger Martina Valentin Lane, kammaråklagare i Nyköping och förundersökningsledare i målet, i ett pressmeddelande.

Rättegången mot mannen inleds den 28 maj i Nyköpings tingsrätt.