Lyxfällans Patrick Grimlund död i bilolycka

Susanne Nilsson
Patrick Grimlund (till vänster) från tiden som programledare för TV-programmet ”Lyxfällan”, som han ledde tillsammans med Magnus Hedberg. Foto: TV3/Ulf Berglund

Lyxfällans ena programledare Patrick Grimlund omkom i söndags i en bilolycka utanför Strängnäs. Det bekräftas bland annat av hans fru Sara på hennes instagram. Grimlunds bil ska ha krockat med en lastbil, och många av hans vänner och kollegor har uttryckt sin sorg.

Magnus Hedberg ledde Lyxfällan tillsammans med Grimlund under sju års tid. På sin instagram skriver han att han är chockad över det som hänt. ”Patrick, min radarpartner och vän. Är fortfarande i total chock och fullständigt förkrossad över att du inte finns kvar hos oss längre.”

Ekonom och programledare

Patrick Grimlund var en av programledarna för Lyxfällan mellan 2010 och 2017. Han ledde också programmet Draknästet i TV8 under våren 2015. Han var i grunden ekonom, tog sin ekonomexamen vid Richmond University i London 1997, och jobbade huvudsakligen med företagsekonomi och ledarskapscoaching.

Fick fyra barn

År 2013 gifte sig Grimlund med Sara Grimlund, före detta Goldensohn. Paret fick tre barn, och Patrick har också en son från ett tidigare äktenskap. På sin instagram beskriver hustrun sin förtvivlan.

“Vi är helt förkrossade och chockade. Jag vet inte hur jag ska trösta barnen, hur vi ska hitta nåt fast att hålla oss i, hur timmarna o dagarna ska fortlöpa, hur livet ska kunna gå vidare. Sorgen o förtvivlan är bottenlös. Jag önskar bara att den här mardrömmen tar slut, hur du kliver in genom dörren, vi kastar oss i din famn, du skrattar och lyfter upp barnen och pussar på oss.”

Vännerna sörjer

Många kända kollegor, vänner och bekanta, bland dem Hannah Graaf, Pernilla Wahlgren, Sigge Eklund och Markoolio har kommenterat Sara Grimlunds inlägg på instagram. Sofia Wistam skriver “Åh Sara. Så overkligt och fruktansvärt. Kärlek och styrka till er i denna ofattbara smärta.”

Leila Lindholm, TV-kock och vän till familjen, skriver “Finaste, underbara Patrick och Sara. Vi känner ofattbar sorg och kommer att sakna honom så enormt. Patrick var begåvad med så mycket. Humor, intelligens, glimten i ögat och enormt kärleksfull till dig och barnen. Världens bästa pappa och vi känner verkligen att vi har förlorat en riktigt härlig och fin vän. Vi finns här för dig och barnen Sara.”

Patrick Grimlund blev 50 år.