Lady Gaga stäms på 16 miljoner kronor av hundkidnappare

Ricard Aron Nilsson
Den kvinna som hjälpte den man som sköt Lady Gagas hundvakt och kidnappade hennes hundar, stämmer nu stjärnan på belöningen som utlovats för återlämnandet av husdjuren. Foto: Raph_PH - GagaSpurs290722 (6 of 39), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=121265280

James Howard Jackson kidnappade i januari 2021 två av popstjärnan Lady Gagas hundar. Han sköt hundvakten Ryan Fisher i bröstet. Den kvinnliga medhjälparen till Jackson stämmer nu Lady Gaga eftersom hon anser sig ha rätt att få den belöning som utlovats eftersom hon lämnade tillbaka hundarna.

Hundkidnapparen, James Howard Jackson, dömdes till 21 års fängelse för mordförsök på hundvakten Ryan Fischer. Hans kumpan, flickvännen Jennifer McBride, som lämnade tillbaka hundarna i hopp om att få belöningen på 500 000 dollar, motsvarande cirka 5,2 miljoner kronor, stämmer nu Lady Gaga eftersom hon aldrig fick belöningen.

Dömdes till två års villkorlig dom

Lady Gaga gick ut och lovade belöningen till den som överlämnade hennes hundar och hon lovade att inte ställa några frågor kring vem som lyckades med uppgiften. McBride kom ett par dagar efter kidnappningen och återlämnade hundarna, hon hävdade att de hittats fastbundna vid en lyktstolpe. Men det kom snabbt fram att hon var James Howard Jacksons flickvän. Hon dömdes därför till två års villkorlig dom för sin delaktighet i brottet.

Kräver 16 miljoner

McBride stämmer nu Lady Gaga på motsvarande 16 miljoner kronor eftersom hon inte fick hittelönen som utlovats. Kvinnan menar att hon var den som lämnade tillbaka hundarna och att det var enda kriteriet som skulle uppfyllas för att få belöningen. Att hon var inblandad i kidnappningen anser hon inte vara relevant.