Kvinna vräks – sjöng högt i sin lägenhet både dag och natt

Susanne Nilsson
Hyresnämnden i Malmö beslutade att sjungande kvinna skulle förlora sin hyresrätt. Foto: Lars Lydig

Hyresnämnden i Malmö beslutade att sjungande kvinna skulle förlora sin hyresrätt. Foto:
Lars Lydig

En kvinna i 60-årsåldern vräks med omedelbar verkan från sin hyreslägenhet i Oxie utanför Malmö. Detta efter att hon bland annat sjungit högt i lägenheten, dag som natt. Kvinnan har bott i lägenheten i 15 år, och grannar har under det senaste året klagat på diverse störningar.

Förutom att sjunga högt under flera timmar i sträck och vid alla tider på dygnet har kvinnan enligt grannarna också flyttat möbler, städat och tittat på tv både dag och natt. En granne har berättat att hon vaknat flera gånger per natt av störningarna.

Kontaktat störningsjouren

Grannarna har vid upprepade tillfällen kontaktat störningsjouren, som kommit till platsen. Kvinnan har dock inte öppnat dörren då de knackat på. Störningsjouren har bekräftat att hög sång, bråk, skrik och ljud från TV:n hörts från lägenheten.

Måste flytta omedelbart

Hyresvärden har både skickat varningsbrev till kvinnan och gjort hembesök för att uppmärksamma henne på att hon stört sina grannar. Detta har dock inte lett till någon förändring. Ärendet togs därför vidare till en förhandling i hyresnämnden, men kvinnan dök inte upp. Hyresnämnden fattade därför beslut om att kvinnan måste flytta omedelbart.