Kvinna greps misstänkt för mord – hällde läsk över sig själv för att tvätta bort bevisen

Nathalie Wästerlund

En kvinna från Florida, USA, misstänks för bland annat överlagt mord på sin 79-åriga rumskamrat enligt Fox News. Detta efter att hans kropp hittats i samband med en brand. När kvinnan togs in för förhör försökte hon skrubba sig själv med läsk i ett försök att “tvätta bort kriminaltekniska bevis, något som endast resulterade i ytterligare anklagelser mot henne.

Den första juli larmades brandkåren till en adress i Daytona Beach i Florida efter att grannar sett rök komma från huset.  Brandmännen släckte elden som verkar ha startat i en klädhög på övervåningen och upptäckte därefter en avliden man i ett “blodstänkt rum”. Enligt den lokala polisen, som tillkallades till platsen efter upptäckten, var det tydligt att han inte avlidit till följd av branden utan av slag mot huvudet och stickskador i bålen.

Blodig kvinna hittades vid restaurang

Mannens hyresvärd berättade för polisen att han hade en inneboende, 35-åriga Nichole A. Maks. När elden släckts och kroppen hittats kunde man inte hitta henne någonstans i huset. Två mobiltelefoner återfanns nära 79-åringens lik: den ena tillhörde offret, medan den andra, som hade en blodig kniv lagd ovanpå sig, tillhörde Maks. Kort därefter såg flera personer henne vid en restaurang i närheten, med en trasig skjorta och blod på kroppen. När polisen närmade sig henne ska hon ha “släppt en blodig kniv och hammare” vid deras fötter.

Smorde in sig med Mountain Dew

Maks undvek polisens frågor om hennes senaste vistelseort och var hon bodde. Hon förnekade inledningsvis att hon kände till Cerasoli när polisen visade henne hans fotografi, men erkände tillslut att hon mycket riktigt varit inneboende hos honom under en tid. Hon togs därefter med till stationen för ytterligare förhör och undersökningar.

I förhörsrummet bad hon om en burk Mountain Dew. När hon sedan fick den så öppnade hon den och började hälla läsken över sin kropp och “smörja in sig”, i vad som senare skulle visa sig vara ett försök att tvätta bort kriminaltekniska bevis från sin kropp. Hon lyckades dock inte särskilt bra utan samlade istället på sig ytterligare anklagelser. Hon är nu misstänkt för överlagt mord, manipulering av bevis och våldsamt motstånd i samband med gripandet.