Kvinna erkänner knivattack mot tioåring i Ängelholm

Susanne Nilsson

Den kvinna som är misstänkt för knivattacken mot en tioårig flicka i Ängelholm i juni har erkänt. Det rapporterar flera medier. Kvinnan omhäktades under gårdagen, och rätten beslutade i samband med det att hon ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Kvinnan har hittills nekat till brott, men erkänner alltså nu att det var hon som attackerade tioåringen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök, men kvinnans försvarsadvokat anser att den istället bör rubriceras som grov misshandel.

Flera attacker mot unga i samma område

Det var den 12 juni som flickan, helt oprovocerat, attackerades och knivskars. Hon skadades svårt. Dagarna före attacken hade ytterligare fyra attacker skett mot andra unga personer i samma område. Det är ännu oklart om kvinnan är misstänkt för de andra attackerna.

– Det jag kan säga i nuläget är att polisen fortsätter att utreda alla de här misstankarna och jobbar aktivt med dem, men jag vill i nuläget inte gå in på hur långt man har kommit i respektive utredning, säger åklagare Karin Nilsson till TT.