Kvinna dömd till fängelse för grovt koppleri – drev bordell på massagesalong

Susanne Nilsson

En 54-årig kvinna har dömts till fängelse i två år och åtta månader för grovt koppleri. Kvinnan drev en bordell på en massagesalong i Kristianstad, där hon ska ha pressat kvinnor att sälja sex.

Bordellen avslöjades efter att en av kvinnorna som arbetade på salongen hade bett en granne i porten om hjälp. Grannen larmade polisen, som gjorde ett tillslag mot salongen en tid senare.

– Offren har hanterats närmast som handelsvaror, sa åklagaren Emelie Månsson under rättegången.

Kvinnorna utnyttjades på ett hänsynslöst sätt

Kvinnan dömdes för grovt koppleri och försök till grovt koppleri till fängelse i två år och åtta månader. Hon får också näringsförbud i fem år. Hennes före detta man åtalades i målet för grovt penningtvättsbrott men friades. Fyra män dömdes till villkorlig dom och dagsböter för sexköp, och ytterligare 22 män har tidigare dömts för samma brott kopplat till salongen. Tre kvinnor som utnyttjats på salongen får skadestånd på vardera 10 000 kronor.

– Jag menar att ägaren har styrt den dagliga verksamheten och uppmanat kvinnorna att sälja sex. Hon har administrerat kunderna och tagit del av pengarna från sexköpen. Brotten omfattar även försök till grovt koppleri eftersom hon har försökt övertala fler kvinnor att sälja sex, säger åklagare Emelie Månsson i en kommentar till TV4 Nyheterna.