Kund skjuten av anställd vid kafé

Nathalie Wästerlund
Khalil Abdul Shakur Shaheed var anställd hos Dunkin Donuts när han sköt en kund. Foto: Pinellas County Sheriff's Office

Det som började som ett bråk vid ett Dunkin’ Donuts i Florida, slutade i att en kund blev skjuten med flera skott. Skytten var en anställd på kaféet, som drog fram sin pistol ur byxlinningen, sprang efter kunden och sköt honom utanför butiken.

Den anställde Khalil Abdul Shakur Shaheed, 22, började bråka med en 38-årig kund som var där för att köpa glass åt sin flickvän och sina två barn. Den 38-årige mannen, Jewitt Steele, lämnade därefter butiken tillsammans med sin familj. Därefter kom Shaheed utspringandes genom bakdörren och konfronterade Steele på parkeringen, varefter deras bråk fortsatte och eskalerade. Sen ska Shaheed ha dragit fram en pistol ur byxlinningen och avlossat tre skott.

Träffades av flera skott

Steele träffades i låret och ena knät. Hans flickvän ringde direkt till polisen. I samtalet till larmnumret 911 hör man hur hon tröstar barnen. “Det är okej, killar. Det är okej. Han kommer inte att dö. Jag lovar er, han kommer inte att dö. Pappa kommer att klara sig” hör man medan hon pratar med larmoperatören.

Åtalas för grov misshandel

Shaheed greps i närheten en stund efter skjutningen. Enligt uppgift ska han fortfarande haft pistolen på sig. Han åtalas nu för grov misshandel med ett dödligt vapen, samt för olaga innehav av det aktuella vapnet. Offrets skadeläge är allvarligt men stabilt. “När vi väl kan prata mer med offret efter hans medicinska behandling kommer vi förhoppningsvis att kunna få mer detaljer om vad som ledde till argumentet i första hand”, säger polischef Daniel Slaughter till Fox News.

En talesperson för Dunkin’ Donuts har i ett uttalande skrivit att “vi är medvetna om incidenten som ägde rum på vår franchiseplats i Clearwater, FL. Franchisetagaren samarbetar fullt ut med lokala myndigheter när de genomför sin utredning. På grund av detta är en aktiv utredning hänvisar vi ytterligare kommentarer till den lokala polisavdelningen.”