Kraftig explosion i Sundbyberg i natt – gängkriminell man skriven på adressen

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En kraftig explosion inträffade natten mot fredagen i ett flerfamiljshus i Sundbyberg i västra Stockholm. Smällen var kraftig och hördes över stora delar av Stockholm. Det är ännu oklart exakt vad det var som detonerade.

En gängkriminell man med kopplingar till Foxtrot-nätverket är skriven på adressen.

– Vi utreder såklart eventuella samband med pågående nätverkskonflikter, men det är inget jag kommer att bekräfta, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till TT.

Gängkriminell är skriven på adressen

Den gängkriminella man som är skriven på adressen är 26 år gammal och kallas enligt Expressen för Foxtrot-nätverkets bombmakare. Han har tidigare dömts  för inblandning i flera sprängdåd mot medlemmar i det rivaliserande Dalen-nätverket, och sitter just nu häktad misstänkt för inblandning i ett mordförsök i Solna förra året.

Skador på fasaden upp till fjärde våningen

Ingen person skadades vid nattens explosion, men huset som sprängningen skedde vid fick stora skador på fasaden.

– Det är skador på fasaden upp till våning fyra samt invändiga skador upp till våning tre och fyra. Det är däremot inga konstruktionsskador så att huset riskerar att rasa, säger Christer Wahlström, ledningsoperatör på Stockholms räddningscentral, till DN.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov allmänfarlig vårdslöshet. Ingen misstänkt gärningsperson är ännu gripen.