Kraftig detonation i flerfamiljshus i Bro

Susanne Nilsson

En kraftig explosion inträffade under måndagskvällen i porten till ett flerfamiljshus i Bro, nordväst om Stockholm. Porten totalförstördes och fönsterrutor upp till tredje våningen krossades av tryckvågen. Polisens bedömning är att händelsen har kopplingar till gängkriminalitet.

– Det är en sammantagen bedömning, vi kan i nuläget inte offentliggöra någonting om måltavla men mycket pekar på det, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen, till Dagens Nyheter (DN).

Under våren har flera våldsdåd inträffat i området, bland dem två detonationer och ett flertal skjutningar mot såväl personer som lägenheter.

– Vi jobbar på att sätta den här sprängningen i ett större samband, och tittar absolut på de tidigare dåden som varit i området, säger Ola Österling till DN.

Polisen har förhört ett stort antal boende i området efter gårdagskvällens explosion, och knackat dörr i området. Filmer från övervakningskameror i området ska gås igenom. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen misstänkt gärningsperson har ännu kunnat gripas.