Kommunanställd misstänks ha skingrat miljoner – säger sig ha en romans med Mick Jagger

Nathalie Wästerlund

En anställd hos Solna stad misstänks för att ha lurat kommunen på miljontals kronor. Polisen utreder nu grov förskingring efter att hon ska ha fört över stora summor av kommunens pengar till hennes egna privata konton.

Det misstänkta brottet upptäcktes i slutet av oktober i år. Den anställda, en kvinna på ekonomiavdelningen, blev i samband med detta avstängd från sin tjänst utan någon lön. I måndags blev hon avskedad. Uppgifter från Sveriges Radio Ekot menar att överföringarna pågått under flera års tid och har rört sig om miljontals kronor.

– Jag kan inte säga belopp men det rör sig om miljontals kronor till konton som inte ska ha pengarna… En polisanmälan är gjord och polisen har tagit det här på stort allvar. Staden har på kort sikt minskat behörigheter och tillsatt en intern utredning. I nästa skede kan det bli aktuellt med en extern utredning, säger stadens presschef Makan Afshinnejad till Mitt i Solna.

Förälskad i Mick Jagger

Enligt polisanmälan ligger det förskingrade beloppet på uppemot fyra miljoner kronor. Källor till Ekot uppger att det kan ha handlat om någon sorts romansbedrägeri. Detta eftersom kvinnan säger sig ha haft en relation med någon som utgett sig för att vara Mick Jagger, sångaren i bandet The Rolling Stones. Hon har under hela tiden trott att rocksångaren varit förälskad i henne, och enligt henne har bedragaren förmått henne att föra över stora summor pengar till honom.

Staden arbetar nu tillsammans med både polis, bank och systemleverantör för att kartlägga omfattningen. Eventuellt kan en extern utredning bli aktuell, enligt Afshinnejad.