Kokainbeslag i Nynäshamn kan vara det största någonsin i Sverige

Ricard Aron Nilsson

Kokainbeslaget som gjordes av polisen i Nynäshamn i torsdags kan vara det största någonsin i Sverige. Det framgår av uppgifter till TV4-nyheterna. Beslaget ska undersökas vidare, men de snabbtester som tullen gjort har gett utslag på kokain.

Enligt polisens uppskattning består beslaget av så mycket som ett drygt ton kokain, med ett uppskattat värde på runt en miljard kronor.

– Det är ett beslag som är så pass stort att det vida överstiger gränsen för synnerligen grovt narkotikabrott, säger åklagare Andreas Nyberg till TV4.

Åtta personer greps och anhölls

Det var på torsdagsmorgonen förra veckan som polisen gjorde ett tillslag i Norvik i Nynäshamn söder om Stockholm. Stora mängder narkotika beslagtogs och åtta personer greps. Samtliga anhölls senare samma dag, misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Sex av de anhållna, fyra män i 20-årsåldern och två pojkar under 18 år, begärdes häktade på lördagen. En person är fortsatt anhållen och en kvinna har släppts på fri fot. Misstankarna mot henne kvarstår dock. Samtliga misstänkta nekar till brott.