Knark-kvartett åtalas för narkotika- och vapenbrott – greps efter misstänkt överlämning vid parkering

Nathalie Wästerlund
Två stora plastväskor med hasch och cannabis hittades i ett garage i Bergsjön. Foto: Polisen

Fyra personer, varav två tonårskillar, åtalas nu för flera punkter av grovt narkotikabrott och vapenbrott. De greps i samband med en spaningsinsats mot narkotikabrottslighet.

Vid en husrannsakan i ett garage i Hisings-Backa i september förra året hittade man stora mängder narkotika, vapen, ammunition och kontanter. Insatsen gjordes efter att polisens spanare bevittnat en misstänkt överlämning på en parkeringsplats, varefter man beslutade att utreda en specifik misstänkt närmare.

Hyresgäst greps

Den 31-årige mannen, vars garage det var som husrannsakan gjordes i, greps efter fyndet. Han hade nycklar på sig som kunde kopplas till en lägenhet i Majorna, och där hittades flera vapen, bland annat en kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition. En 23-årig kvinna som hyrde lägenheten greps också på plats, misstänkt för grovt vapenbrott.

Två tonårskillar gripna

I samband med den misstänkta överlåtelsen vid parkeringsplatsen kunde spanaren även se tre unga personer som lämnade platsen med pappkartonger som bars in i ett närliggande flerfamiljshus. I husets källarförråd hittades 14,4 kilo cannabis. Två unga män, 17-18 år gamla, kunde därefter gripas i området.

Huvudmannen tidigare ostraffad

– Det här är tonårskillar från Backa som är flitigt förekommande i narkotikasammanhang. Nu åtalas de båda för grovt narkotikabrott och riskerar betydande fängelsestraff, säger utredare Rebecca Godtman i en artikel på polisens hemsida.

Den 31-årige mannen åtalas för två fall av grovt narkotikabrott samt två fall av vapenbrott. Han ska tidigare ha varit ostraffad. Även den 23-åriga kvinnan som hyrde lägenheten åtalas för grovt vapenbrott.