Kaosartad biljakt i Malmö – personbil jagad av flera polispatruller

Nathalie Wästerlund

En biljakt har under onsdagseftermiddagen pågått i Malmö. Ärendet inleddes vid kvart över fyra i centrala Malmö då en personbil försökte köra ifrån en polispatrull. Ett förföljande inleds då i syfte att stoppa föraren, som istället för att stanna kör i hög hastighet in på en cykelväg.

Patrullen avbryter jakten då “man med hänsyn till omständigheterna anser att det innebär en för stor risk för allmänheten”, skriver polisen på sin hemsida. Kort därefter får dock en annan patrull syn på bilen, som nu återigen färdas i mycket hög hastighet längs en bilväg i riktning mot Staffanstorp.

Prejades bakifrån av polisen

Jakten återupptas än en gång och snart beslutar efterföljande patrull att preja bilen.

– Det var köer och så tätt packat med bilar så den här bilen som flydde försökte göra en u-sväng. Polisbilen körde in i baken på den, berättar ett vittne för Sydsvenskan.

Misstänkt för en rad olika brott.

Båda fordonen skadades, men bilen kunde fortsätta köra en sträcka till. Till slut bromsade föraren dock in och kunde frihetsberövas på plats. Han är nu gripen som misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt att han ej stannat på polismans tecken. Passageraren i bilen greps för ringa narkotikabrott, eget bruk.