Känd svensk rappare ihjälskjuten i Göteborg – kopplingar till nätverkskonflikt

Susanne Nilsson

En man i 25-årsåldern sköts på tisdagskvällen ihjäl i ett parkeringsgarage på Hisingen i Göteborg. Polisen har bekräftat att den döda är den kände svenske rapparen C Gambino.

Efter mordet kom spekulationer om att det har kopplingar till konflikter mellan kriminella nätverk, något som polisen nu bekräftar.

– Det finns en nätverkskoppling, säger polisens talesperson Thomas Fuxborg till TT.

Sköts med minst två skott

Larmen om skottlossning vid Selma Lagerlöfs torg kom in till polisen vid 22.40-tiden på tisdagskvällen. Offret ska ha skjutits med minst två skott. Han fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda. Skytten eller skyttarna ska ha legat i bakhåll när rapparen, som bodde i området, skulle parkera sin bil.

“Känd i nätverkssammanhang”

C Gambino uppträdde alltid med mask och hans riktiga namn är inte känt. Han släppte sin första singel 2019 och sitt debutalbum 2022. I år vann han priset för bästa hiphop på Grammisgalan, och han var en av Sveriges mest streamade artister på Spotify. Enligt uppgifter till DN hade han kopplingar till nätverket Norra Biskopsgården.

– Jag vill inte gå in på vilket nätverk, men han är känd i nätverkssammanhang. Vi vet inte riktigt vilka vi letar efter ännu, men eftersom det finns en nätverkskoppling så har vi kanske en aning om åt vilket håll det kan vara, säger Thomas Fuxborg till TT.