John Mayer ger sig ut på soloturné – gör en spelning i Sverige

Susanne Nilsson
Foto: slgckgc - https://www.flickr.com/photos/slgc/11434957494/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80093099

Den amerikanske sångaren och musikern John Mayer gör en spelning i Sverige i mars 2024. Det skriver konsertarrangören Live Nation i ett pressmeddelande. Sverigespelningen är en del av den Europaturné som Mayer gör under nästa år.

Turnén, en soloturné döpt till just SOLO, är akustisk med fokus på gitarr med inslag av piano och elgitarr. Den har varit under planering i hela 20 år. Live Nation beskriver Mayer som “Känd för en säregen blandning av fantastiskt gitarrspel, själfull röst och enastående sångskrivarförmåga”.

Lång musikkarriär

John Mayer har en lång musikkarriär bakom sig. År 2003 vann han en Grammy, för låten Your body is a wonderland. 2009 framförde han låten Human natureMichael Jacksons begravning. Han har släppt sju studioalbum och sex livealbum, och toppat listorna med hits som New Light, Gravity, Love on the Weekend, Heartbreak Warfare, Daughters, Waiting on the World to Change, Last Train Home och Your Body Is a Wonderland.

Stand up-komiker och designer

Förutom musiken är Mayer också känd som stand up-komiker och designer. Han har även skrivit texter för flera tidningar, främst Esquire, och deltar i arbetet med att motverkar den globala uppvärmningen.

Sverigespelningen görs på Tele2 Arena i Stockholm den 13 mars.