Ica-butik brann till grunden – kvinna anhållen

Ricard Aron Nilsson

Under juldagen började det brinna i en Ica-butik i Norra Haga i Västerås. Branden misstänks vara anlagd och en kvinna i 30-årsåldern är anhållen som misstänkt för grov mordbrand.

Det var strax efter 12 på måndagen som ett överfallslarm utlöstes inne på Ica-butiken. Polisen uppger att en person uppträtt stökigt. Medans larmsamtalet pågick började det brinna.

 – Vi fick in det som ett överfallslarm. Den personen är gripen och är nu misstänkt för grov mordbrand, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet.

Kvinna greps på plats

En kvinna i 30-årsåldern hotade att sätta eld på sig själv och butiken, vilket var skälet till att överfallslarmet utlöstes. Kvinnan ska enligt uppgift ha en tvångsvårdats och nyligen blivit släppt. Polisen är i övrigt förtegen om uppgifter kring händelsen och hänvisar till förundersökningssekretessen.

Byggnaden går inte rädda

Räddningstjänsten lät byggnaden brinna ner och såg framförallt till att branden inte spreds. Det fanns även risk för explosion med hänsyn till att gasol förvarades i byggnaden.

Inga uppgifter finns att någon skadats.