Hovrätten fastställer dom mot man som mördade sin fru i p-hus i Malmö

Susanne Nilsson
Hovrätten för Skåne och Blekinge. Foto: Lars Lydig

Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställde idag livstidsdomen mot 37-åriga Shawn Fruchter, som mördade sin fru i ett parkeringshus i Malmö i april i år. Det meddelar domstolen i ett pressmeddelande.

Förutom livstids fängelse döms mannen också till utvisning och att betala skadestånd på 500 000 kronor till kvinnans anhöriga.

“Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten och fastställer tingsrättens domslut utan några ändringar”, skriver domstolen.

Kvinnan ville skiljas – höggs ihjäl med kökskniv

Paret hade träffats för att prata om sin relation den 13 april i år. De satt i en bil på taket till parkeringshuset och kvinnan meddelade att hon ville skiljas. Fruchter har i förhör berättat att detta gjorde honom så arg och provocerad att han tog fram en kökskniv som han hade i bilen och högg sin fru upprepade gånger.

– Genom mannens uppgifter är det visat att det har stått klart för honom att det han gjorde skulle leda till döden för hustrun och att detta också har varit hans avsikt. Han har inte i något skede försökt mildra eller avhjälpa effekterna av sitt handlande, sade Helena Tjörnstrand, rådman i Malmö tingsrätt, i ett pressmeddelande efter tingsrättens dom kom i september.