Hårdrock, sol och fantastiska människor

Ricard Aron Nilsson
Förväntansfulla festivalbesökare står vid insläppet och väntar. När grindarna öppnas är glädjen total. Foto: Susanne Nilsson

Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Skid Row, Ghost och många fler står på scen under de närmaste dagarna. Sweden Rock Festival 2023 har öppnat sina grindar.

Tusentals människor står vid de två insläppen. Ivrigt väntandes. Redo att släppa loss under Sweden Rock Festival. En del är redan märkbart berusade, trots att klockan bara är några minuter i tolv denna onsdag. Men alla är glada, spända och redo att rocka under fyra dagar av öronbedövande musik.

Unga och gamla samlas

Trots att nästan all musik är från band som hade sin storhetstid på 80- och 90-talen, så är åldersspannet bland besökarna stort. Allt från barn i femårsåldern som sitter med hörselkåpor på sina föräldrars axlar, till gulliga gamla pensionerade par, syns i publikhavet framför scenerna. Det är en folkfest där alla kan känna sig välkomna.

Mötley Crües sångare Vince Neil på storbildskärm och bassisten Nikki Six på scen. Foto: Susanne Nilsson

Mötley Crüe avslutade

Förutom band som Avatar, Grave, Jinjer och Deathstars, så spelade även Def Leppard som är på världsturné med dagens avslutande akt: Mötley Crüe. Trots att de var som mest populära på 1980-talet och deras senaste album släpptes 2008, så var intresset stort bland gamla fans. Publikhavet sjöng med i de stora hitsen och verkade njuta av nostalgin.