Gravid kvinna brutalt knivmördad – polisen lovar immunitet till inbrottstjuvar

Nathalie Wästerlund

I torsdags kväll blev en kvinna brutalt knivhuggen i sin bil i Holbæk, Danmark. Kvinnan fördes till sjukhus, men avled en stund senare till följd av sina skador. Nu har en ung man gripits som misstänkt för mordet.

Den 37-åriga kvinnan var på väg hem efter jobbet, när hon kring 23-tiden på torsdagskvällen blev attackerad i sin bil. Hon blev dragen ut ur bilen, och blev huggen flera gånger med en kniv. Den danska polisen anlände till platsen först och försökte ge henne hjärt- och lungräddning, men utan framgång. Kvinnan avled på sjukhus kort därefter. Men barnet som hon bar på klarade sig – och vårdas just nu på danmarks Rikshospital.

Mannen greps tre dagar senare

på söndagsmorgonen. Gripandet ska ha varit odramatiskt och under kontrollerade former, enligt polisen i Mitt- och Västsjälland. Förhör har hållits med mannen, som är 24 år gammal, och han har gripits misstänkt för mordet. Han ska ha haft någon slags relation med den mördade kvinnan, men vilket slags relation framgår inte.
– Den gripne mannen är misstänkt för att ha begått mordet på den 37-åriga kvinnan. Utredningen i ärendet är fortfarande intensiv, och det är fortfarande många saker som behöver klargöras, sade den biträdande polisinspektören Kim Løvkvist i ett pressmeddelande.

Erbjuder immunitet till misstänkta inbrottstjuvar

Polisen gick i helgen ut med att man sökte två personer som tros ha varit i området med avsikt att begå inbrott. Man trodde att dessa två kunde ha viktig information till polisen, eftersom de ska ha befunnit sig i närheten då mordet begicks. De blev lovade immunitet om de trädde fram, eftersom deras iakttagelser kan ha varit avgörande för utredning. Dessa två vittnen har dock ännu inte trätt fram.