Gängkriminell man sköts ihjäl i Skärholmen

Susanne Nilsson
Foto: Ricard Aron Nilsson

En man i 30-årsåldern sköts på onsdagskvällen till döds i Skärholmens centrum i södra Stockholm. Enligt uppgifter i olika medier hade mannen starka kopplingar till gängkriminalitet.

Skottlossningen skedde mitt på torget vid Skärholmens centrum, där många människor rör sig. Den yngre mannen ska ha träffats av flera skott. Även en man i 50-årsåldern träffades av skott, men polisen tror att han bara var en förbipasserande som träffades av misstag.

Skott gick genom fönster i bingohall

Vittnen ska ha hört att minst sex-sju skott avlossades. Enligt Expressen ska flera skott ha gått rakt igenom fönstren till en kvällsöppen bingohall. Inga fler än de två männen ska ha träffats av skotten.

Rörigt i början

Vid 23-tiden på onsdagskvällen lämnade polisen en kommentar till DN.

– Vi har ett möjligt händelseförlopp som vi arbetar vidare med. Hur det ser ut kan jag inte föra vidare i det här skedet. Men det var rörigt i början med uppgifter om en skadad person, sen en till och vi visste inte om det fanns ännu fler skadade. Men det verkar som att det är de två personerna som har skadats och inga fler, sade Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, enligt tidningen.

Polisen har under torsdagen haft en ökad närvaro i Skärholmen, och utredningen av händelsen fortsätter.