Gängkriget fortsätter, anhöriga attackeras – “I krig finns inga gränser”

Ricard Aron Nilsson

Natten mot lördagen inträffade fyra olika våldsdåd och ännu ett planerades, alla utom ett hör till samma gängkrig.

Två skjutningar mot lägenheter i Tumba respektive Fruängen, ett mord i Solna och en handgranatsdetonation i Skarpnäck. Dessutom planerades en skjutning i Hammarbyhöjden, men den avvärjdes av polis. Förutom händelsen i Skarpnäck, så hör alla dåden till samma.

Krig om narkotikahandeln i Sundsvall

De fyra sammankopplade dåden handlar om en konflikt mellan en 36-åring från Uppsala känd som “Kurdiska räven” och en 24-åring från Dalen-nätverket. Enligt uppgift så har idag 24-åringen kontroll över narkotikamarknaden i Sundsvall, något som Kurdiska räven försöker ta över.

Eftersom de bägge ledarna befinner sig utomlands, ger man sig nu på anhöriga.

“Ingen heder”

Nongrata har talat med olika personer från den kriminella världen i Stockholm och kan konstatera att det finns skilda åsikter om att attackera anhöriga. De äldre och som varit med länge är av åsikten att oskyldiga ska hållas utanför.

– Idag finns ingen heder. Förr gav vi oss inte på anhöriga. Att medvetet attackera dom som inte är inblandade bara för dom är släkt, sånt är fegt.

“I krig finns inga gränser”

En betydligt yngre man, med koppling till ett av de kriminella nätverken, tycker tvärtom att allt är tillåtet, så länge man uppnår sitt mål.

– Det handlar om att vinna. Vi är i krig och i krig finns inga gränser, säger han till Nongrata.