Fyra åtalas för dödsskjutning i Tullinge – Rawa Majid misstänkt för medhjälp till mordet

Susanne Nilsson

Åklagaren har idag väckt åtal mot fyra personer som misstänks för inblandning i dödsskjutningen av en 47-årig man i Tullinge. Mannen sköts ihjäl i sitt hem i mars förra året, bara några timmar efter att hans gängkriminella son hade efterlysts med namn och bild i tv-programmet Efterlyst.

Rawa Majid, känd som kurdiska räven, är sedan december häktad i sin frånvaro misstänkt för medhjälp till mordet. Han är misstänkt på sannolika skäl, men gömmer sig utomlands och åtalas inte i målet.

Sköts ihjäl framför sin familj

47-åringen sköts ihjäl framför sin familj natten mot den 3 mars 2023, när han öppnade dörren till sitt hem efter att någon knackat på. Några timmar tidigare hade hans son, som misstänks ha utfört en skjutning i Uppsala, efterlysts med namn och bild i tv-programmet Efterlyst. Uppdraget att mörda 47-årigen ska dock ha getts redan den 28 mars.

Hämnd i konflikt mellan kriminella gäng

En 19-årig man åtalas för själva mordet. Två män, 18 respektive 20 år gamla, åtalas för bland annat medhjälp till mord och en 24-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling. 

– Mordet bedöms vara en hämnd för annan allvarlig brottslighet i en konflikt mellan personer som är inblandade i grov organiserad kriminalitet, säger kammaråklagare tillika förundersökningsledare Mikael Carlsson i ett pressmeddelande.

Bevisningen mot de åtalade består bland annat av spår i en bil som hittades parkerad nära brottsplatsen, spår på vapen som även de hittades nära brottsplatsen samt chattar och annat material från mobiltelefoner. Rättegången inleds den 19 februari.