Förvarade stor mängd vapen på allmän plats – döms till 27 år i fängelse

Nathalie Wästerlund

Under mars och april i år genomförde lokalpolisen i Sollentuna ett tillslag på en adress i kommunen. I samband med detta beslagtog man en större mängd vapen. I tisdags kom domen – sex män i åldrarna 18-27 döms till sammanlagt 27 år i fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott.

Männen döms för att ha innehaft vapen som ska ha varit av särskild farlig beskaffenhet. Detta eftersom fynden bland annat omfattade helautomatiska vapen, flera pistoler samt en revolver med tillhörande ammunition. Dessa ska ha förvarats delvis på en allmän plats där allmänheten brukar samlas, och brottet betraktas därför som synnerligen grovt.

– Bevismaterialet har till större delen bestått av ett över två timmar långt filmmaterial som visar hur männen rör sig nere i en källaren med vapen samt hur vapnen lämnas över till varandra och det blir tydligt hur de tillsammans hanterar vapnen, säger Caroline Zandin, utredningsledare i Sollentuna, enligt polisens egen hemsida.

Det lyckade tillslaget ses som ett av flera viktiga steg i ett långsiktigt arbete som arbetar för att nå målsättningen “inga utsatta områden i lokalpolisområdet”.