Försvunnen båt hittad kapsejsad – tio män låg döda i frys ombord

Nathalie Wästerlund

För cirka två veckor sedan försvann en fiskebåt från Bangladesh med tio fiskare ombord. Det var inte förrän i söndags som båten dök upp igen – men då var samtliga ur besättningen redan döda – troligen mördade.

En sänkt fiskebåt hittades i den Bengaliska viken under söndagskvällen, rapporterar New Age Bangladesh. Båten fördes till den närliggande kuststaden Cox’s Bazar för att undersökas. När man gick ombord hittades samtliga tio fiskare döda i båtens frysrum där man vanligtvis förvarar fisk.

Misstänker att pirater ligger bakom

Lokala myndigheter misstänker nu att det kan vara pirater som ligger bakom dådet.

– Vi tror att de dödades på ett planerat sätt eftersom luckan till kammaren stängdes utifrån. Båten kantrade i viken på grund av att vatten trängde in genom ett hål under båten. Angriparna kan ha gjort hålet för att döda offren och förstöra fiskebåten, uppgav Rafiqul Islam, befälhavare vid polisen i Cox’s Bazar, för New Age BD.

Kropparna hittades bundna

Flera av kropparna ska ha hittats bundna med rep och fiskenät. Dödsorsakerna är ännu inte fastställda. Detta arbetar myndigheterna med just nu, samtidigt som de försöker fastställa offrens identitet.