Försvunna Maja hittad död – 17-årig pojke anhållen misstänkt för mord

Susanne Nilsson

En 17-årig pojke har anhållits misstänkt för mord efter att den försvunna Maja, 17, hittats död i Marks kommun på måndagskvällen. Flickan anmäldes försvunnen i torsdags när hon inte kom hem efter skolan, och sökningar efter henne har pågått sedan dess.

På måndagskvällen hittades en avliden person, och på tisdagsmorgonen bekräftade polisen att det var 17-åriga Maja. Den 17-åriga pojken förhördes under måndagen, och var inledningsvis misstänkt för människorov. När kroppen efter flickan hittades ändrades brottsrubriceringen till misstänkt mord.

Pojken lämnade uppgifter som ledde till att Maja hittades

17-åriga Majas föräldrar anmälde henne försvunnen i torsdags då hon inte kom hem efter skolan. Sökningar har gjorts sedan dess, och efter att den 17-åriga pojken lämnat vissa uppgifter i förhör på måndagen inriktades sökningarna till ett specifikt område där kroppen sedan hittades. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen under natten.

Förhören med 17-åringen fortsätter under tisdagen. Det är ännu oklart om han och  Maja hade någon relation till varandra.