Försvunna kvinnan i Vetlanda är fortsatt saknad – sökinsatserna trappas upp

Nathalie Wästerlund

Den 16 oktober fick polisen in en anmälan om en försvunnen kvinna. Trots intensiva sökinsatser har hon ännu inte hittats, och två kvinnor sitter nu häktade misstänkta för människorov.

Den försvunna kvinnan är i 20-årsåldern, och anmäldes som försvunnen efter att hon inte kommit hem efter att ha varit ute på en krog i Vetlanda. Polisen har sökt efter henne enligt de rutiner som finns kring försvunna personer, men kvinnan har inte hittats. Med anledning av detta har sökinsatserna trappats upp, och en särskild händelse har inletts.

Storskalig sökinsats

Under tisdagen bad polisen hemvärnet om hjälp i sökandet. De cirka 500 hemvärnssoldaterna i Norra Smålandsbataljonen fick sms skickade till sig, där de ombads bistå sökinsatserna. ett 40-tal av dessa har deltagit i arbetet under dagen, tillsammans med flera polispatruller, räddningstjänsten samt Missing People. Även hundpatruller och drönare fanns på plats.

Två kvinnor misstänkta för människorov

Två kvinnor togs under måndagen in på förhör. Därefter anhölls båda kvinnorna, som skäligen misstänkta för människorov. De ska vara bekanta med den försvunna kvinnan, men inte släkt.

– Det är på grund av omständigheter som kommit fram i polisens inledande anmälan av försvunnen person som gjorde att en förundersökning inleddes, säger åklagaren Adam Rullman till Aftonbladet.

Polisen följer två spår

Till Aftonbladet berättar åklagaren om de misstankar som finns.

– Det finns två spår i ärendet. Det ena är att det kan röra sig om ett försvinnande utan misstanke om brott, men det finns vissa omständigheter som tyder på att det kan röra sig om brott.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med tips eller iakttagelser. Detta görs till 114 14, eller till 112 vid akuta fall.